Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Rechter oordeelt over verbieden Sinterklaasintocht

Een rechter in Haarlem buigt zich vandaag over het mogelijke verbieden van de landelijke Sinterklaasintocht. Tegenstanders van Zwarte Piet hadden daartoe een verzoek ingediend en willen dat het feest in Zaanstad zaterdag niet doorgaat.

Tegenstand

Het kort geding is aangespannen door de stichting Majority Perspective tegen onder meer de NTR, het Commissariaat voor de Media (CvdM), Kijkwijzer, mediabedrijf Vinke Vision en burgemeester Jan Hamming van de gemeente Zaanstad.

De stichting vindt dat al deze partijen zich schuldig maken aan het niet naleven van wetten en internationale verdagen. Er wordt een verbod geëist op de volgens de stichting „racistische nationale intocht in Zaanstad".

Het kort geding zorgde voor veel tegenstand in het pro-Zwarte Piet kamp. Op dinsdag doet de rechter uitspraak.

https://www.facebook.com/majority.perspective/posts/1858602044257021?__tn__=-R

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.