Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Nieuws 2 nov 2018 / 15:19 uur

Piet Paulusma over de winter: ‘Het kan -20 worden’

Zet je schrap, Piet Paulusma voorspelt een horrorwinter. De komende winter wordt er eentje van extremen met veel overlast door ijzel en vorst, verwacht de Friese weerman die dagelijks op SBS6 te zien is.

Fikse winterkou

De jaarlijkse overlast begint al in december met veel sneeuw, aldus Paulusma in zijn traditionele wintervoorspelling. Dan volgt er een kwakkelmaand waarin alle mogelijke winterweertypes voorbij komen: ijzel, sneeuw, storm en vorst. Februari kan vervolgens voor ‘fikse winterkou’ zorgen. De laagste temperatuur zou weleens -20 kunnen worden, verwacht hij.

Paulusma denkt ook dat we deze winter zéker kunnen schaatsen op natuurijs. „En dan voor een langere periode dan twee of drie dagen. En mogelijk ook voor meer dan één periode."

Sneeuw

Ook voor sneeuwliefhebbers heeft Paulusma goed nieuws. „Ik verwacht vaker dan een keer een witte wereld. De totale neerslag in deze winter zal normaal of meer dan normaal zijn."

Dit is weliswaar een voorlopige wintervoorspelling, de definitieve winterverwachting van Piet Paulusma komt op 1 december.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Piet Paulusma over de winter: ‘Het kan -20 worden’
Sluiten