Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 2 nov 2018 / 15:47 uur

Maxima moet enige tijd rust houden om gezondheid

Koningin Máxima is waarschijnlijk getroffen door een darminfectie, dit bericht werd vrijdagmiddag naar buiten gebracht door de Rijksvoorlichtingsdienst.

Artsen hebben haar aangeraden om goed de tijd te nemen om te herstellen. De koningin zal komende tijd minder in het openbaar te zien zijn.

Onderzoek

Volgens artsen lijken de klachten die ze ondervindt op een darminfectie. Nadere testen moeten de diagnose nog bevestigen. Vanwege de gezondheidsklachten ziet de koningin af van een voorgenomen reis naar Tanzania van 6 en 7 november.

Zij zou het land bezoeken vanuit haar functie als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor zogeheten inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Koninklijk bezoek

Ondanks haar gezondheidsklachten bezocht Máxima vrijdag toch de vrijwilligersdag die werd gehouden vanwege het tienjarig bestaan van de hulplijn 113 Zelfmoordpreventie. Ze bezocht onder meer het callcenter waar de medewerkers telefoontjes beantwoorden en sprak met enkele van de ruim 200 vrijwilligers en medewerkers over hun werk.

Het is niet bekend hoe lang Máxima uit de running zal zijn.

Reageer op artikel:
Maxima moet enige tijd rust houden om gezondheid
Sluiten