Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Nederland in top 3 kindersekstoerisme Cambodja

Nederland speelt een grote rol in het sekstoerisme in Cambodja. Ons land staat op de derde plaats van het aantal gearresteerde kindermisbruikers, meldt de Volkskrant.

Alleen al in de provinciehoofdstad van Cambodja, Siem Reap, worden jaarlijks gemiddeld twintig sekstoeristen betrapt en vervolgd. De meeste van hen komen uit westerse landen. Amerikanen vormen de grootste groep.

Strategie

En niet alleen in Cambodja is sekstoerisme een groot probleem. Ook in de Aziatische landen Thailand, Nepal en de Filipijnen komt het veel voor. En ook daar vormen Nederlanders een grote groep onder de daders, aldus Kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes.

Het lijkt een soort strategie te zijn onder pedoseksuelen om na hun veroordeling naar een land te emigreren met een zwak rechtssysteem om daar hun kindermisbruik voort te zetten. Dat gebeurde met de Nederlandse pedoseksueel Bas R. In 2004 was hij al in Nederland veroordeeld. Vorig jaar april werd de 44-jarige zeilinstructeur ook in Cambodja veroordeeld tot vijf jaar cel wegens bezit van kinderporno en seksueel misbruik van straatkinderen die bij hem inwoonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.