Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 nov 2018 / 13:25 uur

Man krijgt 10 jaar cel voor 2000 valse bommeldingen

Een 20-jarige jongeman heeft wereldwijd voor chaos gezorgd met duizenden nepbommeldingen. In Israël werd de Israëlisch-Amerikaanse man veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar.

Door de dreigementen van de 20-jarige ‘M.’ moesten vliegtuigen noodlandingen maken en gebouwen worden ontruimd, bericht nieuwssite Times of Israël.

Autisme en hersentumor

De jongeman heeft toegegeven dat hij ongeveer tweeduizend bommeldingen deed bij scholen, ziekenhuizen en joodse instellingen. Waarom M. dit deed? Naar eigen zeggen uit verveling. De twintiger heeft een autistische stoornis en een hersentumor. Dat heeft invloed op zijn gedrag, stellen zijn advocaten.

Hogere straf

De rechter legde echter een hogere straf op dan de zeven jaar die aanklagers hadden geëist. "Onder normale omstandigheden, als hij geen autisme had gehad, had ik zeventien jaar gegeven”, zei de rechter, die stelde dat de man wel degelijk besefte dat zijn daden fout waren. M. bedreigde doelen in Noord-Amerika, Nieuw-Zeeland, Australië en Groot-Brittannië.

De vader van de jongeman reageerde geschokt op de uitspraak. "Hij heeft autisme. Hij is ziek”, schreeuwde de man, die meteen uit de rechtszaal werd gezet. M. kan in de toekomst ook in de VS nog worden veroordeeld. Ook daar wordt hij door justitie vervolgd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man krijgt 10 jaar cel voor 2000 valse bommeldingen
Sluiten