E.Westland
E.Westland Nieuws 13 nov 2018 / 14:26 uur

Man in Zaanstad slaat in woning kat dood met stok

Een misselijkmakende actie in Zaanstad heeft afgelopen vrijdag het leven van een kat gekost. Een inspecteur van de Dierenbescherming zag met eigen ogen hoe een man in een woning een kat met een stok zó hard sloeg, dat het beestje overleed.

De Dierenbescherming schrijft in een artikel dat de inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming een kijkje kwam nemen in het huis na een anonieme melding.

Dierenpolitie

„Bij aankomst zag ze een man, naar later bleek de verdachte, bezig met een stok iets op de grond te slaan. Toen ze dichterbij kwam zag ze dat het om een kat ging. Ze heeft geprobeerd hem te laten stoppen door naar de man te roepen, maar dat deed hij niet. Bij de man aangekomen bleek de kat zojuist overleden”, schrijft De Dierenbescherming op haar website.

De inspecteur heeft de man overgedragen aan de dierenpolitie, die een proces-verbaal heeft opgemaakt en nader strafrechtelijk onderzoek doet.

Waarom de man zijn kat doodsloeg is niet duidelijk. Zijn verklaring is onderdeel van het politieonderzoek en mag daarom niet gedeeld worden door de Dierenbescherming.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man in Zaanstad slaat in woning kat dood met stok
Sluiten