Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 5 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Kick Out Zwarte Piet wil demonstreren op 18 plaatsen

Een groep tegenstanders van Zwarte Piet wil tijdens de intocht op plaatsen verspreid door heel Nederland en de Antillen hun ongenoegen over de metgezel van Sinterklaas kenbaar maken.

Dit laten zij weten op hun website, zij menen dat protestacties tijdens de intocht een effectief middel zijn om het Sinterklaasfeest ‘inclusiever’ te maken. Opmerkelijk is dat ze dit jaar de officiële intocht in Zaandijk overslaan.

Verschillende intochten

De protestacties moeten plaatsvinden in het weekend van 17 en 18 november. Kick Out Zwarte Piet is voornemens om op zaterdag in Amstelveen, Apeldoorn, Den Haag, Den Helder, Dokkum, Dordrecht, Eindhoven, Gouda, Groningen, Hoorn, Leeuwarden, Maassluis, Nijmegen, Rotterdam, Weesp, Willemstad (Curaçao) en Zwolle de barricaden op te gaan. Op zondag 18 november is een betoging gepland in Tilburg.

Voor alle demonstraties zijn afzonderlijke evenementen aangemaakt op Facebook en moeten vreedzaam van aard worden. De organisatie stelt niet uit te zijn op geweld. In overleg met de gemeentes zullen ‘afspraken gemaakt worden gemaakt om de demonstranten te beschermen tegen de intolerantie van omstanders.’

De betreffende gemeentes moeten nog wel goedkeuring geven voor de acties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kick Out Zwarte Piet wil demonstreren op 18 plaatsen
Sluiten