Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Kans op honderden doden bij bosbranden Californië

Het aantal vermisten bij de bosbranden in Californië is opgelopen tot 630. Zeker 63 mensen zijn om het leven gekomen. De branden zijn de meest dodelijke en meest verwoestende in de geschiedenis van Amerikaanse staat.

Er waait al dagen een harde wind, waardoor de vlammen zich enorm snel verspreiden. Het landschap is ook uitgedroogd en erg vatbaar voor vuur. De twee grootste brandhaarden hebben in een week tijd al zo’n 970 vierkante kilometer aan land verwoest, dat is een gebied ter grootte van de Flevopolder.

Onduidelijk

Vooral het stadje Paradise is zwaar getroffen. Er woonden daar 27.000 mensen en bijna 12.000 huizen en gebouwen zijn in as gelegd. Reddingswerkers zijn al dagen bezig met het doorzoeken van de stad, mogelijk liggen er namelijk nog slachtoffers onder het puin.

Kans op honderden doden in bosbranden Californië
Verwoesting in het stadje Paradise / ANP

CNN schrijft dat het moeilijk is om duidelijk te krijgen hoeveel mensen er nou vermist worden: sommige namen staan namelijk dubbel op de lijst en mensen kunnen ook geëvacueerd en niet bereikbaar zijn. „We vinden een hoop mensen die niet door hebben dat we ze zoeken”, laat een lokale sheriff weten. Hij geeft aan het verschrikkelijk te vinden dat mensen niet weten wat er gebeurd is met hun geliefden. „Ik leef met ze mee en wil ze antwoorden geven.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.