Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 5 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Jonge meisjes lastiggevallen bij feest zwembad

Wat een gezellig Halloweenfeest moest worden voor 12 tot 17-jarigen in het Tilburgse zwembad Stappegoor, liep uit op een grimmige situatie waarbij het bad eerder dicht moest. Er zijn meerdere incidenten geweest waarbij jonge meisjes verbaal en fysiek lastig werden gevallen door oudere jongens.

Op het Scary Swim-feest kwamen honderden jongeren af, waarvan ook sommigen met een zwembadverbod, zo meldt Omroep Brabant. Hier zou tijdens het evenement, dat afgelopen zaterdagavond plaatsvond, niet of onvoldoende zijn gehandhaafd.

Aanranding

Het zwembadpersoneel van Stappegoor had volgens een woordvoerder van de gemeente zijn handen vol aan een groep jongens die zich niet wist te gedragen. De sfeer werd slechter en slechter naarmate de avond vorderde. Er zijn vier incidenten geweest waarbij jonge meisjes onheus werden bejegend door groepen van naar verluid tientallen oudere jongens. De slachtoffers werden hierbij ingesloten en zowel verbaal als fysiek lastiggevallen.

Zij zijn uit het water gehaald en naar een veilige locatie gebracht. Volgens getuigen zou er sprake zijn van aanranding en ouders luidden de noodklok. Er werd overgegaan tot sluiting nadat de veiligheid niet langer meer gegarandeerd kon worden.

Nadat het evenement vroegtijdig werd beëindigd, ontstond er opnieuw een dreigende situatie op het parkeerterrein voor Stappegoor. Hierbij zou een steen door de ruiten zijn gegooid en werden vernielingen aangericht. De baldadige badgasten kozen het hazenpad voordat de politie arriveerde.

Zwembadverbod

Hoe heeft het zo kunnen misgaan? Getuigen menen dat het niet naleven van zwembadverboden de oorzaak is van alle ellende. Normaal gesproken wordt elke bezoeker van Stappegoor door middel van een vingerafdrukscanner nagetrokken. Dit kon tijdens het Halloweenfeest omzeild worden omdat er bij de online voorverkoop niet zo’n controle was.

Hierdoor zou het kinderlijk eenvoudig zijn geweest voor kwaadwillenden met een verbod om toch toegang tot het zwembad te krijgen. De gemeente weet niet of jongeren met een verbod op deze manier toch binnen zijn gekomen. Zij gaan het incident onderzoeken en hopen hier in de evaluatie op terug te komen.

Aan de hand van camerabeelden wil de politie erachter komen wie de aanranders zijn en achterhalen of zij inderdaad een zwembadverbod hadden. Het zwembad zou in de stad een bedenkelijke reputatie hebben en wel vaker geplaagd worden door incidenten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jonge meisjes lastiggevallen bij feest zwembad
Sluiten