Iris Hermans
Iris Hermans Nieuws 27 nov 2018
Leestijd: 4 minuten

In de webshop koop je hiphopkettingen en baardolie

De Consumentenbond waarschuwt voor nep-webshops, zeker nu de decembermaand in aantocht is. Metro zocht er vijf uit die op het eerste gezicht helemaal niets met elkaar te maken hebben. Behalve dat ze origineel en veilig zijn!

1. Hiphopkettingen

Hij verkoopt hiphopkettingen zoals Boef en Drake dragen in hun clips, maar dan wel stukken goedkoper. ,,Ze vragen me vaak of het wel echt goud is…” Timo Lavell van webshop Icy Not Pricey begint te lachen. Nee natuurlijk, ,,daarom kan ik ze ook zo goedkoop verkopen.” Heel echt lijken ze allemaal wel, ,,ik verkoop geen fake shit.”

Op zijn overzichtelijke website kun je onder meer de Fitness Dumpbell Ketting kopen (11,99 euro), waar Eminem het over heeft in zijn raps, of de Leeuw Ketting (13, 99 euro), om in de Beastmode te komen, waarover PnB rapt. Een leuke tip voor de feestdagen? Misschien niet heel voor hand liggend, maar toch wel de Uzi, voor om je nek: ,,een heel subtiel klein pistooltje aan een ketting.” Zijn klanten zijn veelal jong, ,,de Boef-volgers van twaalf tot achttien, maar die moeten wel eerst toestemming aan hun ouders vragen.”

De jonge ondernemer die Commerciele Economie studeert, woont in Amere en heeft laatst nog een ketting aan zijn stadsgnoot (en voormalig Appie-vakkenvul-collega) rapper Leafs gestuurd, ,,hij heeft hem gedragen en gepost op social media.” Zijn sieraden geven net dat beetje extra, ,,al heb je een shirt van Zara aan, met zo’n ketting krijgt je oufit een heel nieuwe vibe.” Hij draagt ze zelf ook, en soms wel meer dan een, ,,dan voel ik me net een lopende etalagepop!” Het werkt wel, ,,mensen vragen waar die coole kettingen vandaan komen en dan noem ik Icy Not Pricey.” Of hij verkoopt ze ter plekke, ,,de webshop live!”

2. Baardolie en zo

Het is druk op Cyber Monday in de webshop van MijnBaard. Eigenaar Sebastiaan van der Pouw, zelf ook een echte baardman, heeft klanten vanuit het hele land (en daarbuiten), maar het zijn zeker niet alleen maar baardmannen die de baardkammen van buffelhoorn, baardolie of baardschaartjes kopen, weet hij. ,,Veel vrouwen doen alvast inkopen voor hun vriend, vader of broer met baard.”

Olie voor in je baard die ook nog als een afrodisiacum werkt…

Vier jaar geleden begon hij met MijnBaard toen hij merkte dat veel baardboys hun producten in het buitenland kochten. ,,Ik ben op het goede moment ingestapt, de baard is niet meer weg te denken.” Hij herkent een verzorgde baard uit duizenden. ,,Die glanst mooi en ziet er gewoon gezond uit.” Heel wat beter dan ‘zo’n zwerversbaard’, ,,zo eentje dat alle kanten opgaat.”

www.mijnbaard.nl

Een mooie tip voor de feestdagen is de Aphrodisiac van Grave Before Shave, ,,een baardolie en afrodisiacum in een.” Ruikt zinnenprikkelend lekker, ,,dat is toch wel belangrijk hè, dat de vrouwen het lekker vinden.” Die van hem wordt weleens gek van alle nieuwe flesjes en potjes in de badkamer, verklapt hij lachend, ,,maar ja, ik moet wel alles testen, ik wil wel weten wat ik verkoop!”

3. Hoodies voor Lorre!

website www.avonturiashop.nl

Trotse bezitter van een papegaai die deze koude dagen wel een extra laagje kan gebruiken? Avonturiashop.nl verkoopt naast heel veel andere dierenproducten ‘mooie en unieke kleding voor papegaaien’. Zoals de papegaaien Hoodie, ,,ze kunnen ook helpen tegen het veren plukken.” Deze truien zijn verkrijgbaar voor vogels vanaf het formaat Pyrrhura tot en met de grote ara’s

En wil je met je Lorre of op stap? De webshop verkoopt tuigjes én de papegaaienluier, ,,zodat u niet bang hoeft te zijn ondergepoept te worden!”

www.avonturiashop.nl

4.Haatglitters voor je ex

Confetti voor je vijand. Het klinkt als een paradox, maar deze confetti die je voor iemand kunt bestellen die een ‘glitterbom’ verdient, is niet zo heel prettig om te ontvangen… De ultrakleine plakkerige snippers dwarrelen na het openmaken van de envelop (zonder afzender) alle kanten op en zullen ook na de beste stofzuigbeurt nog weken terug te vinden zijn.

Dan wel geen Nederlandse webshop, maar ook gewoon vanuit ons land te bestellen voor nog geen 10 Dollar, zonder extra verzendkosten. www.shipyourenemiesglitter.com

5. Kerststerren

De naam van de webshop zegt het al: op Kerststerren.eu koop je kerststerren. ,,Ze zijn de laatste jaren wat uit het straatbeeld verdwenen, maar de kerstster is nu weer helemaal hip!” De papieren sterren in alle kleuren zijn allemaal met de hand gemaakt in India, zoals de blauwe Bombay en roodzwarte Black Shiva bijvoorbeeld (9, 95 euro). Na kerst, stop je ze gewoon weer in de doos. Of je laat ze lekker hangen, tot 365e Kerstdag!

www.kersterren.eu

De Consumentenbond geeft tips om malafide decembershops te kunnen herkennen:

  • Zoek naar gebruikerservaringen met als zoekterm het complete webadres tussen aanhalingstekens: “www.webshop.nl”. Winkels zonder ervaringen of met heel weinig ervaringen zijn verdacht;
  • Bekijk hoe lang de website bestaat via sidn.nl (voor sites die eindigen op .nl) of whois.icann.org (voor sites die eindigen op .com, .org en .net). Nepshops zijn vaak pas kort actief
  • Wees alert bij onbekende webshops met scherp geprijsde elektronica en speelgoed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.