Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 25 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Hond dood door verwondingen na groepsverkrachting

Een hond uit Mumbai, India is bezweken aan de verwondingen die hij opliep nadat hij werd verkracht en verminkt door vier onbekende mannen. De mannen waren onder invloed van drugs toen ze het dier mishandelden, schrijft Asia One. 

Inwendige bloedingen

De hond, die Courage heette, stierf woensdag 21 november in zijn slaap. Dat schrijft de dierenwelzijnsorganisatie Animals Matter To Me op Facebook. Het stoffelijk overschot van de hond wordt bewaard voor onderzoek.

Volgens de berichtgeving had Courage last van extreme (inwendige) bloedingen als gevolg van het misdrijf. Eerder werd er al aangifte van het voorval gedaan, waarna de politie een klopjacht op de verdachten startte.

Update : COURAGE !MALE DOG RAPED BY 4 DRUG ADDICTS ! Courage looks low & all his parameters arent great post the…

Posted by Animals Matter to Me on Tuesday, November 20, 2018

Stabiliseren

Een lokale bewoonster, Sudha Fernandes, zag de bloedende hond op 17 november op straat liggen. Onder andere zijn geslachtsdeel was verminkt. Een riksja-chauffeur vertelde Fernandes dat Courage door vier mannen was verkracht. De mannen zouden eerder die dag al onder de invloed van drugs zijn geweest.

„Hij vertelde me dat de voorpoten van de hond waren vastgebonden en dat het luide geschreeuw van het dier ervoor zorgde dat de riskja-bestuurder naar de plek toesnelde", aldus Fernandes. De daders zouden meteen zijn gevlucht toen ze de bestuurder aan zagen komen.

Toen Fernandes de hond probeerde te helpen, vluchtte het dier. Een dag later vond ze Courage alsnog en bracht ze het dier met hulp naar de dierenkliniek, om daar te stabiliseren. Dat mocht niet baten.

Naast de verdachten is de politie ook op zoek naar de riksja-chauffeur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.