Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 20 nov 2018 / 17:49 uur

Eerste sneeuw van het najaar is gevallen

Het zat er al aan te komen maar de eerste sneeuw van het najaar is dinsdag gevallen in Drenthe, Overijssel en Groningen. Maar een ‘geluk bij een ongeluk’, volgens weeronline gaat het om natte sneeuw.

Natte sneeuw

In onder andere Emmen (Drenthe) en Ter Apel (Zuidoost-Groningen) werd aan het einde van de middag natte sneeuw waargenomen bij temperaturen net boven het vriespunt. Een sneeuwballengevecht zit er nog niet in. De sneeuwvlokken blijven slechts tijdelijk en zeer lokaal op auto’s en tuintafels liggen.

De komende uren kan volgens Weeronline op meer plekken in het noordoosten van het land natte sneeuw vallen. In het zuidwesten, met name in Zeeland en de westelijke helft van Brabant, is komende nacht ook kans op wat natte sneeuw, bij temperaturen net boven nul. Het kan er woensdagochtend glad worden door bevriezing.

Vorig jaar viel de eerste sneeuw op 25 november. Van een record is bij lange na geen sprake: in 2015 was het op 14 oktober al wit op straat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste sneeuw van het najaar is gevallen
Sluiten