Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 5 nov 2018 / 16:20 uur

Dieven jatten beenprothese paralympiër Merijn Koek

Het kunstbeen van de paralympische snowboarder Merijn Koek uit Utrecht is tijdens een autokraak gestolen. Het speciaal voor hem op maat gemaakte been is weliswaar veel geld waard maar alleen bruikbaar voor hem.

De snowboarder, die Nederland vertegenwoordigde tijdens de Paralympische Spelen in Sotsji, probeert nu met man en macht om zijn been terug te krijgen. Hij deelde zijn verhaal voor de camera’s van RTV Utrecht.

Autokraak

De snowboarder kreeg maandagochtend een telefoontje dat er was ingebroken in zijn auto en hierbij is zijn prothese buitgemaakt. Al sinds zijn geboorte mist de Utrechter zijn onderarmen en rechteronderbeen. Om toch te kunnen snowboarden maakt hij gebruik van een op maat gemaakt kunstbeen.

Veel begrip heeft Koek niet voor de dieven, hij vertelt aan RTV Utrecht dat zijn stomp een unieke vorm heeft die niemand anders heeft in de wereld. Het ledemaat is dus alleen voor hem van grote waarde en voor niemand anders.

De diefstal is extra wrang omdat hij naast atleet ook snowboardles geeft aan kinderen met een lichamelijke beperking. De sporter heeft aangifte gedaan op de politie. Daarnaast roept hij iedereen op om goed op te letten, hij hoopt dat zijn been wordt teruggevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dieven jatten beenprothese paralympiër Merijn Koek
Sluiten