Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 14 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Dierenambulance rukt uit voor ‘slang’ in kruipruimte

Je moet er niet aan denken dat er een slang in je kruipruimte rondkronkelt. Een inwoner van het Brabantse Ravenstein schrok zich zo rot een onbekende kruipende insluiper in zijn woning dat hij direct de dierenambulance belde.

Toen de vrijwilligers poolshoogte kwamen nemen, bleek de indringer toch iets minder gevaarlijk te zijn. Na een korte zoektocht stuitten ze inderdaad op een glibberige indringer, maar dit bleek een onschuldige naaktslak te zijn, zo meldt Omroep Brabant.

De indringer is omwille van zijn privacy onherkenbaar gemaakt ©Dierenambulance

Naaktslang

De melding werd uitermate serieus genomen door de Dierenbescherming, gewapend met een speciale slangenhaak en handschoenen ging de vrijwilliger van de Dierenambulance ondergronds. Hier trof hij echter niet een giftig serpent of een woeste wurgslang aan. Nee, het was maar een onschuldige naaktslak. Dus de bewoner had zijn ongenode gast ook wel zonder de hulp van de Dierenbescherming de deur kunnen wijzen.

Toen bleek dat het om een naaktslak ging, ontstond er een grappige situatie. De bewoner stond erbij en keek er naar terwijl hij zich gegeneerd aan zijn hoofd krapte. Deze verwarring is volgens de Dierenambulance niet alleen grappig maar ook begrijpelijk. In zo’n donkere kruipruimte zie je immers weinig en dan is een fout snel gemaakt. Boos zijn ze niet om het loze alarm: liever een keer te veel bellen dan te weinig, vertelt een vrijwilliger aan de Brabantse omroep.

De glibberige indringer is kort in bewaring genomen door de vrijwilligers en korte tijd later in de vrije natuur uitgezet. Met behulp van wat jonge meisjes in de buurt werd een geschikt bosje uitgekozen voor het weekdier zodat hij niet langer mensen de stuipen op het lijf kon jagen. En toen alles achter de rug was, mochten de gelegenheidsvrijwilligers even een kijkje nemen in de Dierenambulance. Zo liep alles toch nog goed af.

Vanmiddag kregen we een melding binnen van een "slang" in een kruipruimte bij mensen thuis in Ravenstein.De melder…

Posted by Dierenambulance Brabant Noord-Oost on Tuesday, November 13, 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.