Metro
Metro Nieuws 15 nov 2018 / 16:19 uur

Chinese hotels in problemen na beelden schoonmakers

Na het uitlekken van camerabeelden van schoonmakers zijn enkele grote hotels in China ernstig in verlegenheid gebracht. Het filmpje werd gister gepost op Weibo, de Chinese variant van Twitter. Te zien is dat de schoonmakers hygiëne niet heel hoog in het vaandel hebben staan.

De schoonmakers maken glazen en wastafels schoon met vuile doekjes. En wisselen tot overmaat van ramp na het schoonmaken van het toilet niet van doekje voor het poetsen van de glazen.

Een incident

Volgens de NOS hebben verschillende hotelketens inmiddels laten weten deze manier van schoonmaken ernstig te veroordelen. Zo zouden het Waldorf Astoria in Shanghai en het Sheraton in Guijang hun excuses hebben aangeboden voor de gang van zaken. Het Park Hyatt in Peking liet in een poging de schade te beperken weten dat er sprake was van een incident.

Hotels door het hele land zijn door de overheid gevraagd de schoonmaakvoorschriften te controleren en om deze aan te passen waar nodig is. Daar komt bij dat de inspectie zeer waarschijnlijk een bezoek gaat brengen aan verscheidene hotels, om te kijken hoe de schoonmakers te werk gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Chinese hotels in problemen na beelden schoonmakers
Sluiten