Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 nov 2018 / 07:09 uur

‘Asia Bibi is toch nog in Pakistan’

De christelijke Pakistaanse vrouw Asia Bibi is toch nog in Pakistan. Dat heeft een woordvoerder van het Pakistaanse ministerie van Buitenlandse Zaken tegen persbureau Reuters gezegd.

‘Eigen veiligheid’

Bibi zat op verdenking van godslastering acht jaar in de dodencel. Toen ze woensdag werd vrijgesproken, omdat er te weinig bewijs was, is ze gevlucht naar de hoofdstad Islamabad. Daar wordt ze volgens bronnen van Reuters nu voor haar eigen veiligheid vastgehouden. Direct na haar vrijspraak ontstonden er protesten en werd ze met de dood bedreigd.

Nederland?

Er waren berichten dat zij het vliegtuig had genomen naar Europa, mogelijk zelfs naar Nederland. Maar de woordvoerder van het ministerie, Muahmmad Faisal, spreekt dit nu tegen.

Bibi’s advocaat Saif-ul-Malook is sinds dit weekend wel in Nederland. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft hem tijdelijk opvang aangeboden. binnen een programma voor verdedigers van de mensenrechten die onder druk staan. De man heeft aangegeven geen asiel aan te willen vragen. Volgens de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok heeft de situatie van Bibi de „volle aandacht".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
‘Asia Bibi is toch nog in Pakistan’
Sluiten