Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Alle bosbranden in Californië zijn onder controle

De meest verwoestende bosbranden uit de geschiedenis van Californië zijn tot een einde gekomen. De brandweer heeft bekend gemaakt dat alle branden onder controle zijn.

Camp Fire

Na twee- en halve week van volledige verwoesting zijn de vuren eindelijk onder controle, maar de zoektocht naar slachtoffers is nog steeds gaande. Het dodental staat momenteel op 85, er worden nog 249 mensen vermist, schrijft CNN. 

De vuren, die omgedoopt zijn tot Camp Fire, hebben bijna 14.000 woningen, 514 winkels en 4265 andere gebouwen in as gelegd. 52.000 mensen hebben hun huis moeten verlaten. De vuren zijn overigens nog niet uit, het betekent dat er geen gevaar meer is dat het vuur zich verder verspreid.

Alle bosbranden in Californië zijn onder controle
Het zijn de heftigste branden in de geschiedenis van Californië / ANP

Overstromingen

De afgelopen dagen heeft het veel geregend in Californië. Dat hielp bij het blussen van het vuur, maar geeft ook kans op overstromingen. Vooral de platgebrande gebieden zijn gevoelig voor bijvoorbeeld modderstromen.

De regen maakt ook het zoeken naar slachtoffers moeilijk. Door de regen en harde wind zijn de bomen, die door het vuur erg verzwakt zijn, gevaarlijk geworden. Er kan pas weer verder gezocht worden wanneer de wind is gaan liggen.

Bij de branden is voor zeker 62.000 hectare aan natuur verloren gegaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.