Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

47 miljoen euro voor collectie koninklijke juwelen

Een koninklijke collectie met onder meer juwelen van Marie-Antoinette van Oostenrijk, heeft woensdag op een veiling in het Zwitsere Genève omgerekend 47 miljoen euro opgebracht.

Het topstuk van de collectie was een hanger met een parel en diamanten die in de 18e eeuw in bezit was van Marie-Antoinette, de vrouw van de Franse koning Lodewijk XVI. Nog nooit eerder is er zoveel betaald voor een parel, meldt het veilinghuis.

Tien minuten

Vooraf was de waarde van die hanger tussen de 1 en 2 miljoen Zwitserse frank geschat, maar het juweel ging onder de hamer voor 36,4 miljoen Zwitserse frank, omgerekend zo’n 32 miljoen euro. De koper wist wat-ie wilde; de veiling duurde niet meer dan tien minuten.

In Genéve werden in totaal honderd juwelen van de Franse familie Bourbon-Parma geveild. Tien daarvan waren van Marie-Antoinette.

Doorgegeven

Marie-Antoinette werd in de dagen van terreur, die volgden op de Franse Revolutie, onder de guillotine onthoofd. Ze was toen 37 jaar oud. Haar juwelen zijn van generatie op generatie doorgegeven binnen het huis van de Franse familie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
47 miljoen euro voor collectie koninklijke juwelen
Sluiten