Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 nov 2018 / 14:20 uur

18-jarige jongen doodgeschoten door politie

De jongen die begin oktober overleed in het ziekenhuis in Zoetermeer, is geraakt door een politiekogel en aan die gevolgen overleden. Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksrecherche.

Vuurwapen

De 18-jarige werd in Delft bij een coffeeshop neergeschoten. Agenten wilden hem en een andere verdachte aanhouden, omdat ze met een „op een vuurwapen gelijkend voorwerp" voor een coffeeshop hadden gestaan. De jongen vluchtte en werd neergeschoten. Later werd in Zoetermeer een 18-jarige jongen gewond voor het ziekenhuis gelegd, het blijkt nu om dezelfde jongen te gaan.

Op dit moment zitten er nog twee mannen vast voor de poging tot schieten op de coffeeshop. Het gaat om een 21-jarige man, die verdacht wordt van het besturen van de vluchtwagen die bij het incident betrokken was. Ook een 17-jarige jongen zit vast, hij zou samen met de overleden man op de vlucht zijn geslagen.

Het onderzoek van het Openbaar Ministerie in Den Haag is overgedragen aan het OM in Noord-Holland. Dat komt omdat de vader van de overleden man ook een politieagent is.

De afgelopen tijd zijn in Delft meerdere coffeeshops onder vuur genomen.

Reageer op artikel:
18-jarige jongen doodgeschoten door politie
Sluiten