Metro
Metro Nieuws 20 okt 2018 / 20:36 uur

Zakkenrollers actief met pepperspray op ADE

Tijdens een optreden van Martin Garrix tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) zijn er zeer waarschijnlijk zakkenrollers actief geweest. Meerdere mensen werden tijdens het optreden onwel en dat heeft met pepperspray te maken.

Paniek

Volgens AT5 hebben de criminelen bewust gebruik gemaakt van pepperspray, als afleiding. Meerdere bezoekers missen bezittingen. Het is niet voor het eerst dat zakkenrollers gebruik maken van deze methode, waarbij na het spuiten van pepperspray paniek uitbreekt en de dieven hun slag kunnen staan. Bij eerdere dancefeesten in Amsterdam werd er ook al met pepperspray gespoten.

Het voorval vond rond half vier ’s nachts plaats in de RAI. Pepperspray werd in het publiek gespoten, waarna een flink aantal bezoekers ademhalingsproblemen kreeg en naar de EHBO-post moest. Daarna volgden vele meldingen over telefoons en portemonnees die misten.

Idioten

Martin Garrix laat op Twitter weten geschrokken te zijn van het incident. „Ik vind het onbegrijpelijk dat er mensen zijn die dit soort dingen doen", schrijft hij. „Mijn goal is om er voor te zorgen dat iedereen een leuke tijd heeft en dan is het zo jammer dat een paar idioten het voor iedereen verpesten."

De politie doet nog onderzoek naar het incident.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zakkenrollers actief met pepperspray op ADE
Sluiten