Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 3 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

VS scherpen reisadvies Nederland aan door terreur

Inwoners van de Verenigde Staten die naar Nederland willen reizen, krijgen te maken met een ander reisadvies dan normaal. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft namelijk het reisadvies voor Nederland aangescherpt vanwege terroristische dreiging in Nederland.

Dat laat het Amerikaanse ministerie weten. Het dreigingsniveau dat de Verenigde Staten geven is verhoogd van level 1 naar level 2, dat betekent dat er sprake is van verhoogde veiligheidsrisico’s en mensen moeten extra voorzichtig zijn.

Niveau 4

In korte tijd deden zich een aantal situaties voor die deze beslissing in de hand hebben gewerkt. Onder meer de steekpartij op Amsterdam Centraal van eind augustus. Toen werden twee Amerikanen neergestoken. De dader had een terroristisch motief. Vorige week arresteerde de politie nog zeven mensen in Arnhem en Weert die een aanslag aan het plannen waren.

Het dreigingsniveau in Nederland is niveau 4, dat is het op een na hoogste niveau.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VS scherpen reisadvies Nederland aan door terreur
Sluiten