Metro
Metro Nieuws 22 okt 2018 / 04:25 uur

Verdacht pakket in provinciehuis van Flevoland

Update:

De politie laat weten dat het pakket geen explosief is. De afzetting is opgeheven.

Oorspronkelijk bericht:

In Lelystad heeft de politie de omgeving van het provinciehuis van Flevoland afgezet, er is namelijk binnen een verdacht pakketje aangetroffen.

Chaos

Het gaat om een pand aan de Visarenddreef, onderzoek is nog in volle gang. Er is brandweer ter plaatse. Omroep Flevoland meldt dat de Explosieven Opruimingsdienst gearriveerd is om het pakketje te onderzoeken. Een voorbijganger had een doos zien staan en waarschuwde de politie.

Verdacht pakket in provinciehuis van Flevoland
Er is verder nog weinig bekend over de situatie / Omroep Flevoland

In de binnenstad reden tijdelijk geen bussen door het voorval. Inmiddels komt het busverkeer langzaam weer op gang. Ook delen van het station van Lelystad waren afgezet. Treinen reden beperkt en stopten vooraan het perron. Dat zorgde volgens de regionale omroep voor chaos op het station. De verwachting is dat het nog wel even duurt voordat het treinverkeer weer goed loopt. „We starten de boel nu weer op, maar dat kan even duren. Het kan goed zijn dat reizigers hiervan nog wel even last hebben. Zeker omdat dit gebeurt in de drukke maandagochtendspits."

https://twitter.com/DJ_Ralf1/status/1054218181601120256

Spandoeken

Er zijn inmiddels in het afgezette provinciehuis ook spandoeken aangetroffen. Daarop staan leuzen over de Oostvaardersplassen. Op Twitter gaat een afbeelding van een spandoek met de tekst ‘Welkom in de schiettent van SBB’ rond. Met dat laatste wordt mogelijk Staatsbosbeheer genoemd. Vorige maand besloot de provincie Flevoland dat er zeker duizend herten in de Oostvaardersplassen zullen worden afgeschoten. De politie weet nog niet of er een verband is tussen de spandoeken en het aangetroffen verdachte pakketje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verdacht pakket in provinciehuis van Flevoland
Sluiten