Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Verbod op ongevraagde telefonische verkoop

Word je vaak gebeld voor eventuele reclame? Dat zal binnenkort een stuk minder worden. Ongevraagde telefonische verkoop wordt verboden. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) wil dat in de wet vastleggen. Bedrijven of organisaties mogen dan consumenten alleen nog via telefoon benaderen als iemand daar expliciet toestemming voor heeft gegeven.

Nu mogen mensen nog gebeld worden, tenzij ze anders hebben aangegeven door zich in te schrijven in het Bel-Me-Niet Register.

Klachten over telemarketing

Bedrijven of organisaties benaderen consumenten dan alleen nog via telefoon als iemand daar expliciet toestemming voor geeft. Nu mogen mensen nog gebeld worden, tenzij ze anders hebben aangegeven door zich in te schrijven in het Bel-Me-Niet Register.

Keijzer heeft dit punt opgenomen in de zogenoemde Consumentenagenda die ze maandag naar de Tweede Kamer stuurt. „Het ministerie van EZK krijg regelmatig klachten over telemarketing door bedrijven en organisaties. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de consumenten zich hieraan ergert", aldus Keijzer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.