Metro
Metro Nieuws 24 okt 2018 / 17:59 uur

Uber wil tegen 2021 hamburgers met drone bezorgen

Nog even en je hamburger wordt door een drone aan je voordeur afgeleverd. Althans: dat is het doel dat Uber voor ogen heeft. Binnen het bedrijf is afdeling Uber Technologies bezig met het project ‘vliegende hamburgers’, waarmee ze eten willen bezorgen met drones in plaats van koeriers. En de dienst zou sneller dan verwacht ingezet kunnen worden.

Het ‘vliegende hamburgers’-project loopt namelijk voor op schema en zou tegen 2021 operationeel zijn. Uber ziet het als de oplossing voor stedelijke mobiliteit.

Geheimzinnige vacature

Volgens de Wall Street Journal zou Uber Express, de codenaam voor de dronedienst, al over drie jaar operationeel kunnen zijn. De krant leidt dat onder meer af van een vacature die Uber onlangs had uitgeschreven. Het zocht een directeur die ‘veilige, legale, efficiënte en werkbare vliegoperaties’ kan aansturen. Een woordvoerder van het transportbedrijf wilde niet veel kwijt over de nieuwe job, maar zei aan Fox Business wel dat het project nog maar in zijn kinderschoenen stond.

Toch liet CEO Dara Khosrowshahi in mei al weten een grote voorstander te zijn van de ‘vliegende hamburgers’. „Ik ben er van overtuigd dat zo’n dienst in elke stad een oplossing kan zijn voor stedelijke mobiliteit”, liet de topman toen optekenen. Hij legde verder nog uit dat de drones je eten in vijf minuten naar je huis kunnen brengen, terwijl koeriers er soms een half uur over doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uber wil tegen 2021 hamburgers met drone bezorgen
Sluiten