Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Tweede vrouw beschuldigt Ronaldo van aanranding

Een tweede vrouw heeft aangegeven aangerand te zijn door voetballer Cristiano Ronaldo, dat zegt advocaat Leslie Stovall. Stovall is de advocaat van de vrouw die Ronaldo beschuldigt van verkrachting.

Nepnieuws

Stovall zegt dat hij gebeld is door een andere vrouw, die aangeeft ook aangerand te zijn door de voetballer. Stovall wil haar naam niet bekend maken, maar heeft de zaak overgedragen aan de politie van Las Vegas, schrijft Mail Online. „Ik werd gebeld door een vrouw die zegt eenzelfde ervaring als mijn cliënt te hebben gehad”, zegt Stovall.

Stovall verdedigt voormalig model Kathryn Mayorga, die Ronaldo beschuldigt van verkrachting. Het gaat om een zaak uit 2009, die recent heropend is. Volgens Mayorga heeft Ronaldo haar uitgenodigd om mee te komen naar zijn kamer in een hotel en heeft hij haar daar verkracht. Ronaldo doet het verhaal af als nepnieuws, zegt hij op Instagram.

Heropenen

In 2009 weigerde Mayorga de naam van haar verkrachter te noemen en kwam ze uiteindelijk tot een deal met Ronaldo: 287.000 dollar voor haar zwijgen. Ze zegt nu dat ze daar eigenlijk toe gedwongen werd.

Meer dan tien jaar geleden zeiden twee vrouwen ook al verkracht te zijn door Ronaldo en een vriend van hem, maar dat onderzoek werd niet voortgezet nadat een van de vrouwen haar verhaal introk. Activisten vragen om ook die zaak te heropenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.