Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 25 okt 2018

Trump legt schuld bommen bij ‘fake news media’

Barack Obama, Bill en Hillary Clinton, George Soros, Joe Biden, Robert de Niro en andere bekenden hebben de voorbije dagen allemaal bommen ontvangen of er waren bompakketjes naar hen op weg. Donald Trump heeft er wel een verklaring voor.

Mainstream media

„Een groot deel van de boosheid die we vandaag in onze maatschappij zien wordt veroorzaakt door de bewuste foute en inaccurate verslaggeving van de mainstream media, die ik fake news noem", zo twittert de Amerikaanse president. „De mainstream media moeten zorgen dat ze beter voor de dag komen, SNEL!"

Woensdag sloeg Trump nog een hele andere toon aan tijdens een bijeenkomst. Daar sprak hij over ‘eenwording’ en ‘we moeten samenwerken’. Ook moest men een duidelijk signaal afgeven „dat er geen plek is voor bedreigingen of politiek geweld in de Verenigde Staten."

Verantwoordelijk

Op dit moment is het nog altijd onduidelijk wie verantwoordelijk is voor het verzenden van de bompakketen. Pro-Trump-reporters suggereren zelfs dat de Democraten de bommen naar ‘zichzelf’ hebben gestuurd om vlak voor de belangrijke mid-term verkiezingen aan sympathie te winnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Trump legt schuld bommen bij ‘fake news media’
Sluiten