Metro
Metro Nieuws 31 okt 2018 / 14:49 uur

Studente sterft tijdens eetwedstrijd op universiteit

In Engeland klaagt de familie van een overleden studente de universiteit aan, omdat zij om leven kwam tijdens een eetwedstrijd op de campus. De 20-jarige Caitlin Nelson stierf aan de gevolgen van verstikking door een grote hoeveelheid eten in haar keel.

Nelson deed in maart 2017 mee aan een eetwedstrijd op de Sacred Heart University in Fairfield, Connecticut. Ondanks dat politie en ambulance snel ter plaatse waren, konden zij niets meer betekenen voor de studente. De Britse Metro schrijft dat de hoeveelheid pannenkoeken in haar mond een dikke, betonachtige pasta vormden.

Waarschuwen

Het zorgde ervoor dat Nelson niet meer kon ademhalen, hierdoor stierven haar hersenen af vanwege zuurstofgebrek. Een autopsie op haar lichaam leerde dat ze uiteindelijk is gestorven door verstikking.

Door de universiteit aan te klagen hoopt haar moeder, Roseanne Nelson, anderen te waarschuwen. Volgens haar advocaat zijn eetwedstrijden gevaarlijker dan mensen zich realiseren. „Het is van cruciaal belang dat onderwijsinstellingen in het bijzonder begrijpen dat bepaalde voedingsmiddelen veiliger zijn dan andere. Een beetje nadenken kan daardoor letterlijk levens redden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Studente sterft tijdens eetwedstrijd op universiteit
Sluiten