Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Stormy Daniels verliest rechtszaak over tweet Trump

Pornoactrice Stormy Daniels heeft een lasterzaak over een tweet van president Donald Trump verloren. Volgens Daniels zette Trump haar op Twitter weg als leugenaar, maar de rechter oordeelde dat de tweet valt onder vrijheid van meningsuiting. En dus geen laster is, zoals de advocaat van Daniels beweerde.

Daniels zei dat ze in 2011 bedreigd was door een man, die haar zou hebben gemaand op te houden te zeggen dat ze een affaire met Trump had. Hij zou haar gedreigd hebben iets aan te doen wanneer ze daar niet mee ophield. In april verspreidde ze een compositietekening van de vermeende aanvaller.

‘Oplichterstruc’

Volgens Trump heeft Daniels alles verzonnen. ,,Een tekening jaren later van een niet bestaande man. Een oplichterstruc om de Fake News media te bespelen. (En dat weten ze!),” schreef de president op Twitter. De tweet was voor Daniels reden om naar de rechter te stappen.

Daniels moet nu de proceskosten betalen. Haar advocaat heeft al laten weten in beroep te gaan. Er loopt ook nog een andere zaak over de rechtsgeldigheid van een geheimhoudingsverklaring over haar affaire met Trump.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.