Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 okt 2018 / 04:28 uur

Stint nu ook verboden in Vlaamse gemeente

De Belgische gemeente Haacht heeft besloten ook daar de stint te verbieden op de openbare weg. De elektrische bolderkarren werden gebruikt door de buitenschoolse opvang in het plaatsje Sint-Adriaan.

Voorzorg

De gemeente laat weten dat het verbod geldt tot het onderzoek in Nederland is afgerond en de bevoegde Vlaamse minister een duidelijk standpunt over de zaak heeft ingenomen. De minister van Infrastructuur en Waterstaat besloot maandag uit voorzorg de stint te verbieden op de openbare weg, vanwege „potentiële veiligheidsrisico’s".

„In tussentijd zullen de kleuters op Sint-Adriaan zich van en naar de opvang verplaatsen met een extra begeleider. Ze zullen de kindjes te voet aan de hand verplaatsen. Er wordt naarstig gezocht naar een betere en veiligere oplossing om de verplaatsing te organiseren", aldus Bogaerts.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stint nu ook verboden in Vlaamse gemeente
Sluiten