Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 okt 2018 / 12:36 uur

Slotervaart- en IJsselmeerziekenhuizen failliet

Na de Ijsselmeerziekenhuizen is ook het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam failliet verklaard. Dat maakte het ziekenhuis donderdag bekend.

Sluiten

„Dit betekent dat het ziekenhuis op korte termijn gaat sluiten. De opvang van patiënten is gegarandeerd door de zorgverzekeraars en de omliggende ziekenhuizen”, aldus het ziekenhuis. De medewerkers zijn donderdagmiddag geïnformeerd. Tientallen van hen hebben ’s middags nog actie gevoerd om het ziekenhuis open te houden, dat deden ze voordat bekend werd dat het failliet was.

‘Laat ons ziekenhuis niet verloren gaan’ en ‘Handen af van ons ziekenhuis’ lazen de spandoeken. „Wie betaalt?", werd gescandeerd, maar het mocht niet baten. Hier en daar werd al rekening gehouden met het ergste scenario. „Iedereen staat hier voor zijn job, maar ook voor de patiënten. Die worden nu al uit huis getransporteerd en overal staan verhuisbusjes.” Ze zijn verslagen. „In één keer wordt alles onder je ogen weggegeven”, zegt een van hen. „Ik snap het nog steeds niet”, reageert de ander. „Het is een bittere pil, ik werk hier al vijftien jaar en het kwam altijd op het laatste moment weer goed.”

Overplaatsen

Volgens MC Slotervaart stellen zorgverzekeraars, onder leiding van Zilveren Kruis, geld beschikbaar voor een „voortvarende en gecontroleerde afbouw van de zorg”. De patiënten die nu in het ziekenhuis liggen worden de komende dagen overgeplaatst.

Donderdagmorgen werd bekend dat de IJsselmeerziekenhuizen failliet waren verklaard. Het gaat om de ziekenhuizen MC Zuiderzee, MC Emmeloord, MC Dronten en Verloskundigenpraktijk De Kreek.

Reageer op artikel:
Slotervaart- en IJsselmeerziekenhuizen failliet
Sluiten