Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 19 okt 2018 / 14:15 uur

Seksueel misbruikte hond moet worden afgemaakt

Bubba, een hond uit de Amerikaanse staat Colorado, heeft een dusdanig groot trauma opgelopen dat hij niet meer te herplaatsen is, dit melden verscheidene media uit de VS.

De viervoeter is onhandelbaar geworden nadat zijn baasje hem stelselmatig seksueel misbruikte. Zijn voormalige eigenaar, de 49-jarige Frederick Manzanares moest zich deze week bij de rechter verantwoorden voor dierenmishandeling en bestialiteiten.

Manzanares (links) en Solano (rechts) ©Arapahoe Country Sheriffs Office

Misbruikzaak

De politie kwam in maart dit jaar af op een melding van huiselijk geweld die afkomstig was uit een trailer park. Manzanares had slaande ruzie met zijn partner Janette Solano (49). De oorzaak? Hij wilde Solano dwingen om seks te hebben met hun hond.

Manzanares verkrachtte de hond niet alleen, hij maakte er ook beeldmateriaal van. Dit beeldmateriaal werd ontdekt op een computer door zijn vrouw, die hem met de beelden confronteerde. Haar partner reageerde niet betrapt of beschaamd. Integendeel, hij wilde haar er juist van overtuigen om ook mee te doen met de dierenseks en ‘open minded’ te zijn.

De vrouw bleef in eerste instantie bij haar man. Maar ze werd naarmate de tijd vorderde echter steeds jaloerser op de affaire van haar partner en dit leidde steeds vaker tot conflicten. De hond werd bedwelmd met feromonen om het misbruik mogelijk te maken. Er is bewijs van 15 tot 20 momenten dat Bubba het slachtoffer werd van de lusten van de man. Hij had een speciaal omheind buitenverblijf gebouwd om aan zijn trekken te komen.

Bubba in het asiel ©Arapahoe Country Sheriffs Office

Spuitje

Niet alleen Frederick Manzanares maar ook zijn vrouw moest voorkomen. De man werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van een anderhalf jaar, zijn partner kreeg een proeftijd van twee jaar opgelegd.

Het huisdier van het koppel heeft een hevig trauma overgehouden aan de lusten van zijn voormalige eigenaar. De rechter stelt dat Manzanares en Solano zich nooit hebben bekommerd om het welzijn van Bubba.

Een manager van een dierenasiel waar de hond werd opgevangen stelt dat hij agressief en onvoorspelbaar is geworden en nooit meer zal herstellen. Bubba kreeg vlak nadat het vonnis werd uitgesproken een spuitje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Seksueel misbruikte hond moet worden afgemaakt
Sluiten