Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 okt 2018 / 05:43 uur

Regenboogvlaggen hangen uit voor Coming Out Day

In meer dan 160 gemeenten, provincies en ministeries hangt vandaag de regenboogvlag uit, dit ter gelegenheid van Coming Out Day. Dit is een internationaal evenement voor de sociale acceptatie van LHBTI’ers.

Zichzelf kunnen zijn

Vorig jaar deed een recordaantal van 130 gemeenten mee, dit jaar is het aantal participanten weer toegenomen. Ook op de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Economische Zaken en Klimaat, Financiën, Justitie & Veiligheid, Defensie, Buitenlandse Zaken en een tiental provincies gaat de vlag uit.

Waar er in voorgaande jaren nog een thema aan de dag werd verbonden, stelt belangenorganisatie COC nu dat iedereen het hele jaar door zichzelf zou moeten kunnen zijn. „Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook”, laat het COC weten.

Coming Out Day is traditioneel gezien een dag waarop men ‘uit de kast komt’ en voor hun geaardheid uitkomt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Regenboogvlaggen hangen uit voor Coming Out Day
Sluiten