Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 okt 2018 / 05:35 uur

Parijse politie achtervolgt man in busje na incident

In de Parijse voorstad Aubervilliers is zondagavond een man met een bestelbus ingereden op voetgangers. Daarbij vielen geen gewonden. Volgens de Franse krant Le Parisien reed de chauffeur na een ruzie met zijn bus de stoep op. Na een wilde achtervolging heeft de politie de chauffeur aangehouden.

Op de vlucht

Toen de eerste politieauto ter plaatse kwam, sloeg de man op de vlucht naar de gemeente Saint-Ouen, waar hij tegen een stilstaande auto botste en stopte. De achtervolgende agenten probeerden op de bestuurder in te praten, maar die gaf vol gas richting buurgemeente Saint-Denis.

Politiekogel

Om hem tot stoppen te dwingen losten de achtervolgende agenten verschillende schoten. Nadat de man in Saint-Denis een politieauto en een aantal geparkeerde auto’s had geramd, kon hij worden aangehouden. Hij bleek in zijn arm te zijn getroffen door een politiekogel. Ook een agent raakte licht gewond bij de achtervolging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Parijse politie achtervolgt man in busje na incident
Sluiten