Metro
Metro Nieuws 12 okt 2018 / 15:54 uur

Man spendeert poen van overleden buurvrouw aan pizza

Een bizar verhaal uit Engeland. Een Britse man die het lichaam van zijn overleden buurvrouw vond, heeft haar pensioen gebruikt. En niet voor zijn rekeningen, maar voor pizza.

De 24-jarige Robert Sharkley spendeerde zo’n 6000 pond (omgerekend ongeveer 6800 euro) aan pizzapunten. Dat komt hem duur te staan: de Brit hangt een gevangenisstraf boven het hoofd.

Maandenlang onopgemerkt

De 68-jarige vrouw overleed in 2015 in een flat in Belfast. Haar dood werd maandenlang door niemand opgemerkt, tot het de Britse man in oktober opviel dat de post van zijn onderbuurvrouw zich wel erg begon op te stapelen. De Brit forceerde de deur en ontdekte het lichaam van de dode Marie Conlon.

Mensen met gezond verstand zouden logischerwijs direct de politie bellen, maar dit liet de Brit na. Wél nam hij de betaalkaart van de overleden vrouw mee.

‘De visman’

In totaal gaf Sharkey volgens Britse media 11.700 pond uit van de vrouw. Daaronder dus duizenden ponden aan pizza. Hij werd logischerwijs een bekende in de pizzeria: daar noemden ze hem ‘de visman’, omdat hij graag ansjovis op zijn punten lustte. Toen agenten uiteindelijk de woning van de man binnenvielen, ontdekten ze stapels met lege pizzadozen.

De man is vorige maand al schuldig bevonden aan elf strafbare feiten, maar moet nog wel worden veroordeeld. De rechter vertelde hem vrijdag dat een celstraf bijna niet te vermijden is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man spendeert poen van overleden buurvrouw aan pizza
Sluiten