Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 okt 2018 / 04:55 uur

Lidl maakt vleeswaren plofkipvrij

Bij supermarktketen Lidl is vanaf volgend jaar geen broodbeleg dat gemaakt is van plofkip meer te vinden. Uit een onderzoek van Wakker Dier bleek dat de kipvleeswaren van de supermarktketen voor honderd procent uit plofkip bestond.

Lidl was niet de enige supermarktketen die plofkip gebruikte voor de vleeswaren. Bijna 70 procent van de kipvleeswaren in Nederlandse supermarkten bestaat uit plofkip. Lidl heeft nu een toezegging gedaan vanaf 1 januari 2019 plofkipvrije vleeswaren te verkopen.

De tussenkip

De supermarktketen vervangt de plofkip door de zogenoemde tussenkip, een kip die iets beter welzijn heeft gehad. Wakker Dier is blij met de toezegging. ,,Plofkip is onacceptabel, ook op de boterham. Gelukkig stopt Lidl hier binnenkort mee", aldus Anne Hilhorst van de organisatie.

De supermarktketen blijft nog wel snacks met plofkip aanbieden. Alle verse kip is al sinds de zomer van 2017 plofkipvrij.

Lidl is de derde supermarktketen die haar vleeswaren plofkipvrij maakt. Eerder zetten marktleider Albert Heijn en Jumbo de kipvleeswaren van hun huismerk al om naar tussenkip.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lidl maakt vleeswaren plofkipvrij
Sluiten