Metro
Metro Nieuws 9 okt 2018 / 10:53 uur

Leeuwenwelpje komt van Belgische verzamelaar

De leeuwenwelp die zondagochtend in een weiland in Tienhoven werd gevonden, komt waarschijnlijk van een verzamelaar uit België. Stichting AAP spreekt dat vermoeden uit tegen de Stentor. 

Inval

Stichting AAP, een organisatie die zich inzet voor het welzijn van exotische dieren, denkt dat een verzamelaar uit Wallonië het dier van een Frans circus heeft. De man heeft ook apen, wasberen en een caracal (een middelgrote katachtige uit Afrika). De verzamelaar kwam erachter dat er een inval door de Belgische overheid bij hem op de planning staan.

„Omdat het bezit van een leeuwenwelpje ook in België is verboden, wilde hij snel van het welpje af”, zegt AAP-woordvoerder Shanti Haas. „Logisch is het dan inderdaad niet om naar Tienhoven te rijden om het diertje daar achter te laten.” In het nieuws van 3FM wordt gesteld dat een Nederlandse ‘handlanger’ het dier vervolgens naar Tienhoven heeft gereden, om het daar te dumpen.

Het leeuwenwelpje maakt het naar omstandigheden goed in de opvang van Stichting Leeuw op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. Daar blijft hij nog een maand in quarantaine. In de toekomst zou het dier naar een gebied Afrika kunnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leeuwenwelpje komt van Belgische verzamelaar
Sluiten