Metro
Metro Nieuws 20 okt 2018 / 15:04 uur

Kringloop verkoopt ‘overgebleven afval’ Tomorrowland

Kringloopwinkels in België zijn nog nooit zo populair geweest. En de kringloopwinkel Ecoso in het Belgische Mechelen speelt daar heel slim op in: zaterdag openden ze de deuren voor een speciale actie om de massale afvaldump tegen te gaan. De naaisters van het atelier maakten hebbedingetjes van overgebleven kampeermateriaal van Tomorrowland.

75 ton afval

Ieder jaar kamperen er 38.000 mensen op DreamVille, de camping van Tomorrowland. De meesten brengen hun eigen tent mee, maar laten die na afloop van het festival achter. Elk jaar wordt er naar schatting zo’n 75 ton kampeermateriaal gedumpt.

Tassen van tenten

De kringloop verkoopt tassen, zakken en regencapes gemaakt van het overgebleven kampeermateriaal. „Op deze manier kunnen we tegelijkertijd mensen op deze manier een nuttige baan aanbieden”, aldus Liesbeth Schampelaere van Kringloop Mechelen tegenover VTM Nieuws.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kringloop verkoopt ‘overgebleven afval’ Tomorrowland
Sluiten