Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 okt 2018 / 13:21 uur

Kabinet gaat dividendbelasting heroverwegen

Premier Mark Rutte gaat zijn omstreden maatregel om de dividendbelasting af te schaffen, opnieuw wegen. Dat heeft de premier zojuist bekendgemaakt tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

Unilever

De gewraakte maatregel kwam vrijdag verder onder vuur te liggen, toen Unilever bekendmaakte zijn hoofdkantoor niet naar Nederland te verhuizen. Het Nederlandse vestigingsklimaat was voor het kabinet de reden om de maatregel te verdedigen. Daarbij viel de naam van Unilever meer dan eens.

Rutte noemde de beslissing van Unilever „uiteraard een teleurstelling". Of de ‘heroverweging’ een eerste stap is om de geplande maatregel toch in te trekken, zei Rutte niet. „Deze maatregel hebben we niet voor één bedrijf genomen", aldus de premier. „Maar het besluit van Unilever is natuurlijk relevant. Daarom gaan we opnieuw wegen."

De regeringspartijen gaan zich de komende weken nog eens buigen over de voorgenomen afschaffing van de heffing op de winstuitkering aan aandeelhouders, zei Rutte.

Reageer op artikel:
Kabinet gaat dividendbelasting heroverwegen
Sluiten