Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Honderdduizenden ouderen lopen toeslagen mis

Zo’n 230.000 ouderen lopen mogelijk jaarlijks duizenden euro’s mis, omdat ze niet weten dat ze er recht op hebben. Volgens het CDA moet de overheid mensen daarom beter gaan wijzen op toeslagen.

Campagne

De misgelopen bedragen kunnen oplopen van een paar tientjes, naar honderden euro’s, en dat vindt CDA-kamerlid Evert Jan Slootweg „zorgelijk en onacceptabel.” Hij roept daarom op tot het maken van meer reclame. „Er is een overheidscampagne nodig.”

Het stelsel is nu nog ontoegankelijk, een een campagne zou het gebruik van toeslagen stimuleren. Stootweg pleit verder voor het koppelen van de bestanden van de Sociale Verzekeringsbank en de Belastingdienst. Op deze manier wordt het makkelijker te zien wie recht op toeslagen heeft. „De overheid kan die mensen dan proactief informeren” aldus Slootweg.

Steun

Volgens het CDA kan het voorstel rekenen op een meerderheid, steun is er onder meer van coalitiepartner VVD. „Er zijn duizenden ouderen die maandelijks huurtoeslag of zorgtoeslag mislopen omdat het aanvragen ingewikkeld is” zegt kamerlid Aukje de Vries. „Die ouderen kunnen we helpen door het aanvragen te vereenvoudigen of door duidelijkere informatie te geven.”

Het zou gaan om één op de zes ouderen die huurtoeslag laten liggen, en één op de tien ouderen die geen zorgtoeslag aanvragen. Het CDA zal woensdag tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen het voorstel indienen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Honderdduizenden ouderen lopen toeslagen mis
Sluiten