Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 19 okt 2018 / 19:55 uur

Gigantische piek bezoek Pornhub door storing YouTube

Het erotische videoplatform Pornhub is waarschijnlijk niet erg rouwig om de grote storing waar YouTube dinsdag te maken had. Het aantal bezoekers van de site lag zo’n 20 procent hoger dan normaal.

Omdat het grote videoplatform offline was, konden er geen kattenfilmpjes of vlogs van een luide minderjarige met een gescheurde broek bekeken worden. Daarom gingen de internetgebruikers blijkbaar maar over op een iets pikanter genre.

Toeval? Misschien wel, misschien niet. ©Pornhub

Pornhub

Volgens de data die Pornhub zelf naar buiten bracht is er een behoorlijk grote piek te zien op dinsdagavond Oost-Amerikaanse tijd. YouTube was een uur en een kwartier onbereikbaar en ondertussen werd de natuurvideo-streamdienst een kwartier na de storing 12 procent meer bezocht en een uur later zelfs 21 procent.

Toen de storing voorbij was, daalde het aantal liefhebbers van de video’s die bekend staan om hun goeie interviews en complexe verhaallijnen weer. Blijkbaar had het bezoekje aan de 18+-site bepaalde behoeftes bevredigd. In totaal gaat het om vele miljoenen extra bezoekers.

Fluisteren en furries

Dat data niet sexy kan zijn bewijst Pornhub als geen ander. Ze publiceerden naast hun bezoekerscijfers ook de termen waar tijdens de storing overmatig vaak naar werd gezocht. Op nummer 1 stond de term ASMR (Autonomous sensory meridian response), waarbij er door een wulpse mevrouw of meneer opwindende woorden in je oor gefluisterd worden.

Ze misten YouTube blijkbaar enorm, want ook de zoekterm YouTube werd 183 procent vaker ingevoerd. Andere populaire zoektermen waren worstelen (WWE), rollenspelletjes, college en Stormy Daniels.

Ook termen die iets minder orthodox zijn, bleken erg geliefd onder het piekpubliek. Zo werd er ook veelvuldig gezocht op de games Minecraft en Fortnite, maar ook op furry (mensen in een dierenpak) en Bowsette, een uitdagende vrouwelijke fantasievariant op Bowser. (Ja, dat is de aartsvijand van Mario en Luigi) Je verzint het niet…

Of de storing bij YouTube ook voor een geboortegolf gaat zorgen weten we rond 16 juli 2019. Hoewel de storing wereldwijd was, is het effect in Nederland vermoedelijk iets minder groot omdat hier het middenin de nacht was. YouTube ging op zwart om 3:30 en was weer terug in de lucht om 4:45.

Sommigen moest ik Googlen, en nu heb ik spijt ©Pornhub

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gigantische piek bezoek Pornhub door storing YouTube
Sluiten