Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 31 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Gezinnen vaak de dupe van brand door batterijen’

Bij gezinnen met kinderen breekt veel vaker brand uit dan bij gezinnen zonderen kinderen. Dat schrijft het AD op basis van cijfers van het Verbond van Verzekeraars.

Het verbond onderzocht voor het eerst in welke leeftijdscategorie het vaakst brandschade wordt geclaimd. Verzekerden tussen de 38 en 56 jaar, die veelal een gezin hebben, blijken twee keer zo vaak een vergoeding te vragen.

Te lang opladen

Batterijen in smartphones, laptops en hoverboards die vlam kunnen vatten zijn vaak de oorzaak. Ze hebben vaak sterke batterijen, die na te lang opladen of opladen met niet-originele laders oververhit raken en uiteindelijk vlam kunnen vatten. Maar ook het ouderwetse spelen met vuur, is een oorzaak.

In totaal werd in 2017 bijna 100.000 keer aanspraak gemaakt op de inboedel- en opstalverzekering vanwege brand.

Niet ‘s nachts opladen

Vorig jaar waarschuwde de bandweer al om ‘s nachts niet je telefoon of laptop op te laden. Zo voorkom je dat een apparaat wordt ‘overladen’, iets wat volgens de brandweer ‘levensgevaarlijk’ is. Meer dan de helft van de woningbranden heeft iets te maken met de stekker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.