Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 okt 2018 / 07:59 uur

Doodstraf tuinman Kenia voor moord Nederlander

In Kenia is een tuinman ter dood veroordeeld vanwege de moord op de Nederlandse Jacobus Van Der Goes die daar al een tijdje woonde. Een handlanger van de dader heeft een levenslange gevangenisstraf gekregen. Dit meldde de Keniaanse krant de Daily Nation zaterdag.

Van Der Goes werd in juni 2016 dood gevonden in een septic tank bij zijn huis in Nyali. Hij was toen al maanden vermist. Volgens de rechter in Mombassa is er voldoende bewijs tegen John Ochieng en Joseph Ogolla, die beiden ontkennen dat ze de Nederlander hebben vermoord.

Ernstig hoofdletsel

Ochieng nam na de moord geld op met de pinpas van Van Der Goes. Ook zou hij samen Ogolla de auto van de Nederlander hebben verkocht. Een derde verdachte is door de rechter vrijgesproken.

Volgens een medisch rapport is de 77-jarige Van Der Goes gestorven aan de gevolgen van ernstig hoofdletsel. In de septic tank werden naast zijn lichaam ook een hamer en een breekijzer gevonden, waarmee hij vermoedelijk is doodgeslagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doodstraf tuinman Kenia voor moord Nederlander
Sluiten