Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 27 okt 2018 / 15:29 uur

‘Acht doden na schietpartij bij synagoge Amerika’

Update: 

De schietpartij in Pittsburgh heeft het leven gekost aan elf mensen. Dat bevestigen de autoriteiten. Er zijn geen kinderen gedood.

De autoriteiten maakten kort na de schietpartij al bekend dat zes mensen gewond raakten, maar deden toen nog geen uitspraken over het dodental.

Oorspronkelijk bericht: 

Door een schietpartij in de Amerikaanse stad Pittsburgh zijn verscheidene slachtoffers gevallen. Dat meldt de politie, die niet in detail trad. Amerikaanse media hebben het over zeker acht doden en een onbekend aantal gewonden, maar dat is niet bevestigd.

Squirrel Hill

Er werd geschoten in of bij een synagoge in de stad, de Tree of Life Synagogue in Squirrel Hill. De politie heeft omwonenden opgeroepen binnen te blijven. „Verlaat uw huizen niet. Het is niet veilig”, zei een lokale politiefunctionaris

Amerikaanse media berichten dat toegesnelde agenten onder vuur zijn genomen. Volgens de eerste berichten zijn drie agenten neergeschoten. De lokale zender KDKA bericht dat ook de schutter gewond is geraakt. Hij zou zich inmiddels hebben overgegeven aan de politie. De politie zegt volgens de zender meerdere telefoontjes te hebben gehad van mensen die zich hebben verschanst in het joodse gebedshuis.

Donald Trump

President Donald Trump heeft via Twitter al zijn medeleven geuit. Ook hij roept de mensen op een veilige plek te zoeken en op te passen voor de schutter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Acht doden na schietpartij bij synagoge Amerika’
Sluiten