Metro
Metro Nieuws 25 sep 2018 / 16:12 uur

Zwaargewonden ongeluk Oss buiten levensgevaar

Het meisje en de vrouw die vorige week zwaargewond raakten bij het spoordrama in Oss zijn buiten levensgevaar, dat meldt de politie. Beiden liggen nog steeds in het ziekenhuis.

Dankbaar

De familie van de gewonde 32-jarige vrouw heeft laten weten dankbaar te zijn voor alle steun. „Onze dochter en echtgenote is buiten levensgevaar. Wij willen iedereen bedanken voor de steun en hulp die wij krijgen van familie, vrienden, collega’s, ouders, kinderen, hulpverleners, bekenden en onbekenden. Het is hartverwarmend en het draagt ons in deze moeilijke periode. Onze gedachten gaan tegelijkertijd uit naar de andere gezinnen die hierbij betrokken zijn. Wij wensen hen veel kracht toe", laat de familie van de vrouw weten.

Vorige week donderdag kwamen vier kinderen om het leven, toen de stint waarin ze zaten door een trein werd aangereden. Voor de nabestaanden en de slachtoffers wordt al sinds donderdag geld ingezameld. Initiatiefnemer Nick Nietveld wilde namelijk „iets doen". De teller staat inmiddels al op 240.000 euro, veel meer dan Nietveld in eerste instantie in gedachten had.

60 procent korting

Het is zo’n enorme som geld, dat er een stichting is opgericht om het bedrag te beheren. Stichting Treinongeval Oss gaat ervoor zorgen dat het geld van de donaties op de juiste plek terecht komt. Nietveld zit ook in de stichting, om ervoor te zorgen dat het geld ook daadwerkelijk goed terecht komt.

Waar Doneeractie.nl – de site waar Nietveld zijn actie gestart is – normaal gesproken zes procent van alle acties inhoudt, en ook nog 85 cent heft op iedere donatie, heeft de site voor Nietveld’s actie een uitzondering gemaakt. „Ze hebben besloten mij 60 procent korting te geven, dat is best veel." Het bedrag dat Doneeractie.nl zou inhouden lag nu rond de 25.000 euro, maar dat zou dan een bedrag van 10.000 euro worden. „Dat is toch weer een flink bedrag dat weer naar Oss kan gaan!"

Er kan nog tot vrijdag gedoneerd worden, dan sluit de actie en wordt het eindbedrag bekend gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwaargewonden ongeluk Oss buiten levensgevaar
Sluiten