Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 sep 2018 / 04:51 uur

Zorgen na onderzoek naar salfisme in Nederland

Een onderzoek naar het salafisme in Nederland heeft een behoorlijk alarmerend beeld geschetst. Volgens het onderzoek werken salafisten de integratie tegen en zijn zij weinig loyaal aan de Nederlandse samenleving.

Dat meldt De Telegraaf. De conclusie komt uit het onderzoek van Mohammed Soroush, die dinsdag promoveert op dit onderwerp aan de Tilburg University.

Begindagen van de islam

Soroush deed volgens de krant het grootste veldwerk ooit op dit gebied. Hij ging bij vrijwel alle streng-islamitische centra van Nederland langs. Daaruit komt een onheilspellend beeld van ultraorthodoxe poldermoslims, die terugverlangen naar de begindagen van de islam naar voren.

„Ik vind salafistische opvattingen onverzoenbaar met de Nederlandse", zegt Sourosh nog tegenover eerdergenoemde krant. Hij zet met zijn onderzoek eerdere wetenschappelijke onderzoeken naar salafisme op losse schroeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zorgen na onderzoek naar salfisme in Nederland
Sluiten