Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 sep 2018 / 09:59 uur

Zeven gewonden door op hol geslagen kameel in circus

In de Amerikaanse staat Pittsburgh zijn zes kinderen en een volwassene gewond geraakt door een op hol geslagen kameel. Het incident vond plaats in een circus.

Volgens de plaatselijke autoriteiten werden de kamelen begeleid door circuspersoneel. Er werden kamelen ritjes gehouden en de dieren liepen rustig rond. Een van de kamelen werd wild toen een kind een schep gooide, zei een getuige tegen Amerikaanse media. De kameel werd wild en begon alle kanten op te rennen.

Binnen 11 seconden was het beest weer gekalmeerd. Een van de gewonde kinderen werd met een gebroken arm naar het ziekenhuis gebracht. Vijf andere kinderen hielden er lichte verwondingen aan over. De volwassene hield er zwaardere verwondingen aan over. Volgens de plaatselijke dierenarts hield de kameel er geen verwondingen aan over.

Het circus werd voor de 69e keer gehouden in de stad. Dierenactivisten hebben al geprotesteerd omdat ze vinden dat de dieren worden mishandeld.

Reageer op artikel:
Zeven gewonden door op hol geslagen kameel in circus
Sluiten