Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 20 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Vliegtuigpassagiers bloeden uit oren door foutje

Vliegtuigen zijn voor veel mensen al een horrorlocatie op zich: er kan van alles fout gaan en je hebt er zelf geen controle over. Zo kan bijvoorbeeld de luchtdruk wegvallen in de cabine, in dat geval komen er kapjes naar beneden waar je – vooral rustig – door moet ademen. Maar in India stelde het vliegtuigpersoneel zelf even de verkeerde cabinedruk in, waardoor passagiers aan boord bloed uit de oren en neus hadden lopen.

Angstige momenten dus voor de passagiers van het Indiase toestel. Bij dertig van de 166 passagiers kwam bloed uit de oren en neus, meldt burgerluchtvaartautoriteit DGCA in de krant Hindustan Times. Andere inzittenden kregen alleen last van hoofdpijn.

Fout van bemanning

Het probleem ontstond door een fout van de bemanning, die blijkbaar was vergeten het juiste systeem te activeren. Toen de piloot het door had, besloot hij terug te keren naar Mumbai. Gewonde passagiers kregen direct medische hulp op het vliegveld. Luchtvaartmaatschappij Jet Airways zegt dat de bemanningsleden die de cockpit bemanden, voorlopig op non-actief zijn gesteld.

De directie van Jet Airways liet na het terugkeren van de vlucht weten dat „alle passagiers veilig uit het vliegtuig zijn gekomen en naar de terminal zijn gebracht, waar zij met klachten eerste hulp hebben ontvangen".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.