Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Vliegtuig in quarantaine: honderden zieke passagiers

Een passagiersvliegtuig van Emirates is woensdag in New York in quarantaine geplaatst. Dit gebeurde nadat honderden passagiers onwel werden tijdens de vlucht van Dubai naar de Amerikaanse stad.

Inmiddels hebben alle passagiers het vliegtuig verlaten. Volgens een woordvoerder van burgemeester Bill de Blasio van New York waren negentien mensen ziek.

De passagiers werden bij het verlaten van het vliegtuig één voor één gecontroleerd door gezondheidsfunctionarissen op symptomen.

De piloot maakte melding van twee mensen met hoge koorts en een honderdtal non-stop hoestende mensen. Ook zouden sommige passagiers moeten overgeven. Volgens lokale media zaten er ruim 520 mensen aan boord.

Tegenstrijdige verhalen

Een passagier vertelde The New York Times dat passagiers gedurende de hele vlucht vanuit Dubai op „slijmachtige” wijze aan het hoesten waren. Een bron binnen de politie zei tegen de krant dat tientallen passagiers kampten met ziekteverschijnselen. Daarop waarschuwde de piloot de autoriteiten, die besloten het toestel te isoleren nadat het was geland in de Amerikaanse stad.

Over het totale aantal patiënten deden tegenstrijdige verhalen de ronde. Gezondheidsdienst CDC meldde in een verklaring dat zo’n 100 van de 521 passagiers onwel waren geworden. De symptomen bestonden uit hoesten en koorts. De autoriteiten stelden een onderzoek in en controleerden onder meer de temperatuur van passagiers. Mensen die niets mankeerden, konden verder reizen.

Het incident leidde ook in Washington tot bezorgdheid. Het Witte Huis liet weten de situatie nauwgezet te volgen. Uit onderzoek moet blijken waar de passagiers precies aan lijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.