Metro
Metro Nieuws 27 sep 2018 / 14:19 uur

Trailer nieuwe Fantastic Beasts-film verklapt geheim

Er is een nieuwe trailer vrijgegeven van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. De trailer verzoorzaakte online direct al wat rumoer. De beelden bevatten namelijk een geheim dat J.K. Rowling al twintig jaar verborgen hield: Nagini, de slang van Voldemort, blijkt geen echt dier te zijn maar een vrouw.

Vloek

In het laatste boek wordt Nagini gedood door Marcel Lubbermans. Het gaat hier om een Maledictus: het is een vrouw die geboren wordt met een vloek waardoor ze uiteindelijk permanent in een beest verandert. Rowling heeft het al twintig jaar geheim gehouden maar komt er nu ook op Twitter mee naar buiten. Het blijkt een aandoening te zijn die wordt overgegeven van moeder op dochter.

Er zat nog meer informatie in de trailer dat voor opschudding zorgde. Nagini wordt namelijk gespeeld door een Aziatische vrouw, de Zuid-Koreaanse Claudia Kim. Volgens sommigen is dat racisme. Het is volgens hen erg dat een Aziatische vrouw het huisdier van een blanke man speelt. Maar Rowling gaat daar tegenin. Nagini is volgens haar gebaseerd op Indonesische mythologie dus een Aziatische vrouw is een logische keuze.

Johnny Depp

Net als bij de vorige Fantastic Beasts-flim gaat ook deze film over een prequel op de Harry-Potter-reeks. Het is weer geschreven door J.K. Rowling. Johnny Depp speelt in deze film een grote rol, dat van Gellert Grindelwald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trailer nieuwe Fantastic Beasts-film verklapt geheim
Sluiten