Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Tanken we straks met gerecycled plastic?

De plasticafvalberg wordt alsmaar groter, maar er is nu een nieuwe manier gevonden om het materiaal te verwerken. Britse onderzoekers ontwikkelden een chemisch proces dat plastic kan omzetten in waterstofgas. En dat zou dan gebruikt kunnen worden om je wagen mee te vullen.

De onderzoekers van de Britse Swansea University mengden het plastic met een lichtabsorberend element en een chemisch product. Vervolgens stelden ze de cocktail bloot aan UV-licht en dankzij een chemische reactie kwam het ecologisch gas vrij.

Geen vervuiling

Auto’s op waterstof zijn een opmars aan het maken. Grote autofabrikanten als Audi, BMW en Toyota willen samen de productie en distributie van waterstofauto’s bespoedigen.

Waterstofauto’s vervuilen niet tot nauwelijks. Bij de verbranding van waterstofgas ontstaat uitsluitend waterdamp. Bovendien zijn ze snel opgeladen.

In Nederland rijden nog niet zoveel waterstofauto’s. De auto kost rond de zeventigduizend euro. Vooral Honda, Hyundai en Toyota zijn bezig met het maken van waterstofauto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.